Önben is felmerültek az alábbi kérdések?

Ha nincs nálam a telefonom, vagy ha lemerül, akkor nem tudok menni az autómmal?
 Természetesen tudja használni, sőt több lehetőség közül is választhat.  A szervízgomb segítségével is el lehet végezni a vezető azonosítást, vagy tegye szerviz üzemmódba a rendszert, de ki is tudja kapcsolni ezt a funkciót.

 

Miért nem elegendő az autóm gyári védelme?
Az autógyárak által gyárilag beépített védelem nagy sorozatban készül, minden autóban ugyanúgy kerül beépítésre. A mai, felkészült, legtöbb esetben autótípusra specializálódott tolvajoknak módjuk van az ilyen rendszerek alapos kiismerésére, a gyenge pontok megtalálására.

Az én autóm intelligens kulcsos/közelítő kártyás. Ilyen autóba is beszerelhető a Car-Őr rendszer?
Igen. Tökéletesen tudjuk illeszteni ilyen esetben is. Az intelligens kulcs vagy közelítő kártya (Keyless Go, Advanced Key, stb.) nyújtotta összes kényelmi funkció megmarad, nincs szükség további távirányítóra, vagy eszközre.

Mi történik, ha a tolvaj erőszakkal (ablakbetörés) jut be az autóba?
Ez esetben a riasztó működésbe lép, az autó indíthatatlanná válik, Ön pedig azonnal értesítést kap a telefonjára.


Azt hallottam, hogy nem ér semmit a gépjárművédelem, ha nincs motortérzár?
 Motortérzárat általában azoknál a rendszereknél alkalmaznak, melyeknél fizikailag a motortérben helyezik el a riasztó központi egységét. A Car-Őr teljesen másképp oldja meg a védelmet! Az utólagosan beszerelt motortérzár több egyéb biztonságtechnikai kérdést is felvet és az autó gyártói garanciáját is érintheti!!! Motortérben a mai  autótolvajok már nem matatnak. Bizonyára már Ön is látott olyan iparikamerás felvételt, ahol az autó tolvaj beül az autóba, a térde környékén csinál valamit, majd pár másodperc után elhalad az autóval. Na ott van az OBD csatlakozó, mely minden autó gyenge pontja. Sokkal fontosabb azt védeni!!!


Mi történik, ha ellopják a kocsim kulcsát?
Ez esetben a tolvaj ugyan bejut az autóba, esetleg el is tudja indítani azt, de a több lépcsős vezetőazonosításnak köszönhetően a rablásgátlás funkció elindul, majd az autó az előre beállított módon leáll. Ön pedig azonnal értesítést kap telefonjára. Vagy bármikor leállíthatja a gépjárművet a távolból is.

 

Azt hallottam, előfordul, hogy a tolvajok elnyomják a mobiltelefon jelét, úgynevezett „GSM zavarót” használnak?
Sajnos ez egyre gyakrabban előforduló probléma. Épp ezért fejlesztettük az intelligens modult. Ez az kiegészítő elem megnyugtató megoldást kínál erre a problémára is.

Mi történik, ha egy klasszikus rablási szituációban a rabló valóban mindenünket elviszi, az autó mellett a telefonunkat is megszerzi?
Semmi pánik, ez esetben is működik a minden Car-Őr rendszer esetében meglévő alapfunkció, tehát egy biztonsági kód használatával bármilyen mobiltelefonról le tudja állítani az autót távolból is.

És ha az autómat tréleren/vontatva szállítják el?
Ez valóban megtörténhet, a rendszer azonban ezt is felismeri. Ön azonnal értesítést kap, a rablásgátló rendszer automatikusan aktiválódik, tehát önerőből az autó mozgásképtelenné válik. A gépjármű pozíciója bármikor lekérdezhető, akár folyamatosan is, vagyis követni lehet hová szállítják az autót.

Azt hallom, felkészült autó tolvajok a gépjármű diagnosztikai csatlakozóján keresztül is fel tudják törni a védelmet, igaz ez?
 Ez valóban így van, azonban a Car-Őr gépjárművédelmi rendszer blokkolja az autó diagnosztikai hálózatát (OBD) is. Így ezen keresztül nem tudnak hozzáférni az autó rendszereihez.

Mi van, ha a tolvaj felkészült, és mégis megtalálja a riasztót?
Ez az utcán/parkolóhelyen nem valószínű, hiszen a riasztó integrálva van a gépjármű elektromos rendszerébe, kiiktatása mindenképpen hosszabb időt vesz igénybe, a nem megtalált egységek tovább gátolják az autó eltulajdonítását. Ön pedig már rég értesítést kapott telefonjára az eseményről.

Mennyibe kerül ez havonta?
A Car-Őr gépjárművédelem esetén nincs havidíj! Csak egyszeri beszerelési költséget kell fizetnie, valamint az autóba épített SIM kártya évi minimális feltöltési díja jelent plusz költséget.

A rendszer beépítése nem érinti az autó gyári garanciáját?
Nem, a gyártói garanciát nem befolyásolja, mert a Car-Őr gépjárművédelmi rendszer az autó elektromos rendszeréről, digitális hálózatáról csak információkat fogad, visszafelé nem küld jeleket, nem vezérli azt.

Több mobiltelefont is használunk, mindről nyomon követhető az autó?
Igen! Lehetőség van több készülék felprogramozására és illesztésére is a rendszerhez.

Mi történik, ha olyan helyre kerülök, ahol nincs térerő? Akkor leáll az autó az erdő közepén?
Nem. Az általunk beépített intelligens modul képes arra, hogy megkülönböztesse a „zavart jeleket” a „nincs jel” állapottól, tehát ez esetben nem avatkozik közbe.

Mi történik, ha feltöltős kártyát használok az autóban és az egyenleg elfogy róla?
A beépített GSM modulban lévő kártyára érkező szolgáltatói SMS értesítéseket a modul továbbítja az előre meghatározott telefonszámra, így Ön időben értesítést kap az egyenleg csökkenéséről.

És ha szervizbe viszem az autót, vagy mosóba?
A Car-Őr gépjárművédelmi rendszernek van szerviz üzemmódja. Ez esetben a funkciók egy része kiiktatásra kerül, de megmarad  a távolról történő megállítás és az autó nyomon követésének lehetősége.

Mit tegyek ha kölcsönadom az autóm?
Itt Ön választhat, hogy elárulja-e a kölcsönvevőnek a rendszer működtetéséhez szükséges információkat, vagy kikapcsolja a rablásgátlás funkciót, vagy szerviz üzemmódban adja át a járművet. A távolról történő felügyelet és nyomon követés funkciók mindenképp az Ön rendelkezésére állnak.

Ha ilyen van az autómban, kérhető-e Casco kedvezmény a biztosítótól?
Igen, a legtöbb biztosítótársaság kedvezményt biztosít. Hívjon bizalommal bennünket, biztosítási szakértő kollégánk segít a megfelelő módozat és biztosító kiválasztásában.

 

HÍREK & AKCIÓK

Bevezettük új ingyenes ASSISTANCE szolgáltatásunkat! Munkatársunk minden felmerülő műszaki probléma esetén készséggel áll rendelkezésükre és megteszi a szükséges intézkedést! Elérhetőség munkaidőben:

+3620 591 2291

 

Természetesen arra is van lehetőség, hogy egy sikeres lopási kísérlet esetén visszakapja autója piaci értékét!
Érdeklődjön munkatársunknál!
+36 20 591 2291
info@caror.hu


Biztosítási szakértőnk:

  Ráczkevi Kinga

20/807-8822

kinga.raczkevi@insura.hu

 Média szerepléseink