Riasztó kérdések, megnyugtató válaszok

Ha nincs nálam a telefonom, vagy ha lemerül, akkor nem tudok menni az autómmal?

  • Természetesen tudja használni az autóját. A rendszer felkéri, hogy azonosítsa magát, de ez történhet másképp is, a tulajdonos által ismert módon nem csak az okos eszközzel.

Az én autóm intelligens kulcsos/közelítő kártyás. Ilyen autóba is beszerelhető a Car-Őr rendszer?

  • Igen. Sőt! A beszerelését követően az autó keyless funkciója nálunk megmarad,ellentétben sok más rendszerrel! Továbbá rendszerünk védelmet nyújt a ma divatos keyless-es lopási technikák ellen is.

Azt hallottam, hogy nem ér semmit a gépjárművédelem, ha nincs motortérzár?

  • Motortérzárra azoknál a rendszereknél van szükség, amelyek ott helyezik el a védelmi egységüket. A Car-Őr védelmi egységei nem korlátozódnak a motortérre. Komplex, több ponton elhelyezett biztonsági elemek. Ettől függetlenül, amennyiben valaki ezt a saját nyugalma miatt fontosnak érzi,  a motortérzár mint kiegészítő kérhető a Car-Őr rendszerhez.

Mi történik, ha ellopják a kocsim kulcsát?

  • Ez esetben a tolvaj bejuthat az autóba és akár el is indíthatja azt. A több lépcsős vezetőazonosításnak köszönhetően, azonban hamarosan elindul a rablásgátlás folyamat, az autó előírásoknak megfelelően leáll. Az eseményről ön azonnali értesítést kap és lehetősége van többféle módon beavatkozni. 

Azt hallottam, előfordul, hogy a tolvajok elnyomják a mobiltelefon jelét, úgynevezett „GSM zavarót” használnak?

  • Rendszerünk egyedülállóan különbséget tud tenni a nincs térerő és a GSM blokkolóval zavart jel között és utóbbi esetben elindítja a rablásgátlás folyamatát és leállítja a gépjárművet.

És ha az autómat tréleren/vontatva szállítják el?

  • Ez megtörténhet, a rendszer azonban ezt is felismeri. Ön azonnal értesítést kap, a rablásgátló rendszer automatikusan aktiválódik, tehát önerőből az autó mozgásképtelenné válik. A gépjármű pozíciója bármikor lekérdezhető, akár folyamatosan is, vagyis követni lehet hová szállítják az autót.

Azt hallom, felkészült autó tolvajok a gépjármű diagnosztikai csatlakozóján (OBD) keresztül is fel tudják törni a védelmet, igaz ez?

  • Ez valóban így van. Sőt ma ez az egyik legveszélyesebb támadási felület az autók esetében. A Car-Őr gépjárművédelmi rendszer azonban, blokkolja az autó diagnosztikai hálózatát (OBD) is. Így ezen keresztül nem tudnak hozzáférni az autó rendszereihez.

A rendszer beépítése nem érinti az autó gyári garanciáját?

  • Nem, a gyártói garanciát nem befolyásolja, mert a Car-Őr gépjárművédelmi rendszer az autó elektromos rendszeréről, digitális hálózatáról csak információkat fogad, visszafelé nem küld jeleket, nem vezérli azt. Beépítéskor semmilyen átalakítással nem jár.  Így a gyári garancia megmarad.

És ha szervizbe viszem az autót, vagy mosóba?

  • A Car-Őr bármikor könnyedén szervizüzemmódba állítható, mely nem jelenti a teljes védelmi rendszer kikapcsolását.

A pozíciólekérdezés azt jelenti, hogy a feleségem láthatja, hol van az autóm?

  • Kizárólag abban az esetben, ha Ön ezt a jogosultságot beállította számára. Jogosultságokat ugyanis csak a fő telefonszám tulajdonosa adhat. Ráadásul ezeket kényelmesen a saját számítógépéről, önállóan megteheti.